dore okulları
Malatya
29 Nisan, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.38
  • EURO
    34.76
  • ALTIN
    2435.9
  • BIST
    9986.06
  • BTC
    62369.46$

MALATYA’NIN İSTANBUL MASALI BİTTİ! 


MALATYA’NIN İSTANBUL MASALI BİTTİ! 
MEHMET AYHAN YAZDI...
Narin

Spor Toto Süper Lig'in yenilerinden Evkur Yeni Malatyaspor, millî aranın ardından Kasımpaşa deplasmanındaydı. Recep Tayyip Erdoğan Stadyumu'ndaki maçı Arda Kardeşler yönetti. Doğunun Kaplanları skoru Eren Tozlu ve Aytaç Kara (p.) ile iki kere eşitlemesine rağmen 3-2 kaybetti. Geçen sezon, TFF Birinci Lig'de, İstanbul'da ev sahibi sıfatıyla oynadığı 4 karşılaşmayı kazanan, sadece Ümraniyespor'a 1-0 yenilen Sarı-Siyah-Kırmızılılar, bu kez üzüldü. 4. hafta sonunda 4 puanla 13. basamakta kaldı. Malatya temsilcisi, 16 Eylül'de, Bursaspor'u konuk edecek. 

ERTUĞRUL SAĞLAM UYARMIŞTI; AMA! 
Zorlu randevu öncesi Malatya temsilcisinde moraller yerindeydi. Atatürk Havaalanı'ndaki karşılama alkışa değerdi. Saatler öncesinden beklemeye başlayan taraftarların, teknik heyet ve futbolcuları görünce coşku tavan yaptı. İstanbul'daki Malatyalılar, özellikle Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam'a büyük ilgi gösterdi. Genç hocayla fotoğraf çektirmek için birbirleriyle yarıştı. Ertuğrul Sağlam ise temkinliydi. Kasımpaşa'nın gücüne dikkati çeken deneyimli çalıştırıcı, öğrencilerinin hepsinden en üst düzey performansı talep etti.  

ADEM BÜYÜK'E SÖZLEŞME ENGELİ 
Transfer döneminin bitmesine ramak kala kadroya dahil edilen Adem Büyük, sözleşmesindeki maddeden dolayı eski kulübü Kasımpaşa'ya karşı forma giyemedi. Ertuğrul Sağlam, 26 Ağustos'ta, Malatya İnönü'de 1-1 biten Antalyaspor mücadelesinin kadrosunu bozmadı. Yenilerden 8'i ilk 11'de ter döktü. Eldivenler yine Beninli Fabien Farnolle'un yerine Ertaç Özbir'e emanet edildi. Medipol Başakşehir'den renklere bağlanan Yalçın Ayhan, Ekvadorlu Arturo Mina ile birlikte defansın göbeğindeydi. 

5 YENİ TRANSFER KULÜBEDE BAŞLADI 
Savunmanın solunda Senegalli Aly Cissokho, sağında Faslı Issam Chebake'ye fırsat doğdu. Onların ilerisinde eskilerden, Nijeryalı Azubuike Okey ile Trabzonspor'dan satın alma opsiyonuyla kiralanan Aytaç Kara izlendi. Sol açıkta geçen yılki ekipten Eren Tozlu, sağda, Senegalli Issiar Dia, onların ortasında Fas asıllı Hollandalı Nacer Barazite vardı. İleride Faslı Khalid Boutaib seyredildi. Kulübede; Fabien Farnolle, Sadık Çiftpınar, Murat Akça, Michael Pereira, Murat Yıldırım, Turgut Doğan Şahin, Rahman Buğra Çağıran, Batuhan Altıntaş, Emanuel Dening ve Sadio Diallo oturdu. 

ERKEN GOLE, ERKEN CEVAP… 
Kritik randevu adeta golle başladı. 2'de Mısırlı Mahmoud Hassan, nam-ı diğer Trezeguet kesti. İyi takip eden Venezuelalı John Murillo altı pasta yükseldi, Ertaç Özbir engel olamadı. Çabuk reaksiyon gösteren Doğunun Kaplanları, Eren Tozlu ile eşitliği yakaladı. Aly Cissokho rakibini ekarte ederek hızla ilerledi. Onun asistinde Eren Tozlu, Syam Ben Youssef'un yanından kafasını çalıştırdı ve Ramazan Köse'yi avladı: 1-1. 24'te hakem Arda Kardeşler'in su molası geldi. 

‘MALATYA, MALATYA, BULUNMAZ EŞİN' 
Kasımpaşa'nın 38'deki akını yürekleri ağızlara getirdi. Ceza sahası dışındaki serbest vuruşu Markus Neumayr kullandı. Alman oyuncu doğrudan çerçeveyi düşündü, meşin yuvarlak sağ kale direğinde patladı. Malatya ilinin plaka numarası olan 44'te, Malatya tribünlerindeki adrenalin yükseldi. “Malatya Malatya bulunmaz eşin; gönülleri coşturur ayla güneşin” dizeleri duyuldu. 

TOPUN HAKİMİ; YENİ MALATYASPOR 
İlk yarının istatistikleri misafirden yanaydı. Evkur Yeni Malatyaspor oynama yüzdesinde 57'e 43, başarılı paslarda 232'ye 168, kornerlerde 6'ya 2 üstündü. Lacivert-Beyazlı ev sahibi ise şutlarda 6'ya 4 öndeydi. İsabet sayısı ise 1'e 2 olarak gerçekleşti. Ertuğrul Sağlam'ın talebeleri ilk devre boyunca topun hakimiydi, oyunu Kasımpaşa yarı alanına yığdı. Kemal Özdeş'in Kasımpaşa'sı zaman geçtikçe bu oranı ancak dengeleyebildi.  

DOĞUNUN KAPLANLARI TEMPOYU YÜKSELTTİ 
Kasımpaşa her hücuma yöneldiğinde Evkur Yeni Malatyaspor'u, 8 futbolcuyla geriyi, başarıyla parsellemiş halde buldu. Tempoyu yüksek tutunca haliyle biraz yorulan Doğunun Kaplanları'nın dezavantajı; rakipten Trezeguet gibi savunma arkasına inememekti. Malatyalı yıldızlar, Kasımpaşa kale önü hariç, her yere dağıldı ve kontrolü sağladı. 

ISSIAR DIA, ESKİ GÜNLERİNİ ARATTI 
İkinci 45'in girişinde kötü bir senaryo işledi. Kasımpaşa, Trezeguet ile tabelayı 2-1'e taşıdı. Samuel Eduok'un, Markus Neumayr ile verkaçının sonrasında şık gördüğü Trezeguet kaçırmadı. Ertuğrul Sağlam, günün vasat isimlerinden, Senegalli Issiar Dia'ya 63'e dek sabretti. Bu bölümde, beklenen koşuları ve bindirmeleri yapamayan eski Fenerbahçelinin yerine Turgut Doğan Şahin'e şans tanıdı. 

AYTAÇ KARA'DA NE CİĞER VARMIŞ! 
İlk 45'te tam 6,68 km mesafe kat eden ve bu alanda sahadakilere büyük fark atan Aytaç Kara, üstün formunu golle süsledi. 71'de Veysel Sarı'nın, Hollanda 1. Ligi'ndeki Utrecht'ten getirilen Fas asıllı Hollandalı Nacer Barazite'ye müdahalesinin akabinde Arda Kardeşler beyaz noktaya gitti. Penaltıda, Aytaç Kara affetmedi: 2-2. Ertuğrul Sağlam, 76'da sisteme bir defa daha dokundu. Eren Tozlu kenara, Arjantinli Emanuel Dening yeşil zemine ayak bastı. 

TARTIŞMALI BİR POZİSYON DAHA… 
82'de Trezeguet'nin servisinde Ganalı Bernard Mensah, üst kale direğine takıldı. Sağlam'ın üçüncü hamlesi 86'daydı. Nacer Barazite, görevini Michael Pereira'ya bıraktı. 88'de tartışmalı bir an yaşandı. Hasan Bilal'in de adının anıldığı pozisyonda, Issam Chebake faul itirazları sebebiyle Arda Kardeşler tarafından sarı kartla cezalandırıldı. 89'da kazanılan serbest atışta Markus Neumayr neticeyi tayin etti: 3-2. 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!